|
» [GUNGAME] SkargaTagi tematu: skarga |
| Autor |
Wiadomość |
luko

|
Wysłany: 2012-01-23, 20:39 [GUNGAME] Skarga
|
|
|
Właściwie to nie do końca skarga ale skoro nie ma innego odpowiedniejszego działu to pisze tutaj. Dzisiaj gramy sobie na servie, nagle patrze jakis Sqbany dostaje bana od Lysego niby za aima. W sumie mnie to zdziwiło bo grał troche jak noob, mało sie ruszał, czy miał go to już inna sprawa. Więc coś tam pisze coś w stylu " jak tu połowa ma aimy" i coś mnie tam Lysy zaczął uciszać (nie wiem czemu, chyba każdy ma prawo napisać co uważa) i coś tam jeszcze napisałem ale żadnych przekleństw czy cuś i patrze mam muta. Patrze w konsoli, Fantasmagoria daje muta na 10sec, znika po czym ponownie daje na 166min tym razem . W międzyczasie pomiędzy oboma mutami nikt nic nie pisał. Moje pytanie brzmi: za co ?
Swoją drogą nie wiem na jakiej podstawie wlepiacie bany za wh. Przecież ja też nieraz widze że koleś który biegnie wprost na mnie zaczyna strzelać mimo że ja typa nie widze i tym sposobem dostaje heda nie wystrzelając nawet jednego naboja. Czy od razu bym za to banował ? Nie sądze :>
|
|
|
|
|
|
|
fantasmagoria

STEAM_0:1:22556369
Imię: Grzegorz
W grze: Fantasmagoria
Pomógł: 14 razy Wiek: 18 Dołączył: 01 Lis 2010 Posty: 579 Nagrody: Brak
|
Wysłany: 2012-01-23, 21:00
|
|
|
Przed chwilą wysłałem Ci pw, odnośnie tego mute, było dość obszerne, więc po raz drugi muszę pisać to samo. Mam nadzieję, że nie pogniewasz się, jeśli przekopiuję z niego najdłuższy fragment.
Po każdej swojej śmierci piszesz coś na czacie, są to najczęściej "...", "kurwa" lub ciąg kilku przypadkowych znaków. Bardzo często oskarżasz graczy o cheaty, włącznie ze mną. Zwracałem Ci na to uwagę kilkakrotnie, zwracał Ci uwagę Bulwark, zwrócił Ci dziś nawet uwagę Łysy Detal. Po tym jak zbanowałem jednego oszukującego gracza z powodem "Aimbot" rzuciłeś aluzję, że powinienem zbanować z podobnym powodem pół serwera. Regularnie oglądam sposób gry wyróżniających się graczy i jeśli nie budzą w najmniejszym stopniu moich podejrzeń nie będę ich banował. Bardzo irytuje mnie oskarżanie mnie o oszukiwanie, a ty oskarżyłeś pół serwera. Na miejscu tychże graczy czułbym się urażony. Uznałem jednak, że twoje przekroczenie nie zasługuje na bana, więc zdecydowałem zablokować Ci pisanie na czacie, jeśli nadal nie zgadzasz się z moją decyzją zapraszam do złożenia skargi.
| luko napisał/a: | | Sqbany dostaje bana od Lysego niby za aima |
Bana dostał ode mnie.
| luko napisał/a: | | Fantasmagoria daje muta na 10sec, znika po czym ponownie daje na 166min tym razem |
Myślałem, że czas wyrażony zostaje w minutach, jednak był w sekundach. Gra była dynamiczna, więc długość ograniczenia nie miała dla mnie większego znaczenia.
| luko napisał/a: | | Swoją drogą nie wiem na jakiej podstawie wlepiacie bany za wh. |
Obserwujemy graczy podczas ich gry, w tym czasie sami nie grając. Oszusta łatwo rozpoznać, jeśli nie wie on, że jest obserwowany.
| luko napisał/a: | | Przecież ja też nieraz widze że koleś który biegnie wprost na mnie zaczyna strzelać mimo że ja typa nie widze |
Mapy są niezwykle schematyczne. Na większości z nich w wiele miejsc strzelam równo z wybiegnięciem. Powinieneś również liczyć się z tym, że niektórzy mają lepszy refleks od Ciebie i strzelą szybciej. Utrzymanie celownika na poziomie głowy nie jest trudne. Do tego dołącz słuchawki, których wbrew pozorom bardzo przydaje się używać nawet przy takim hałasie jaki potrafi powstać na serwerze, choćby po to, by wiedzieć, gdzie można znaleźć potencjalne fragi. Dolicz również wyczucie, które po pewnym czasie z pewnością pojawi się również u Ciebie.
| luko napisał/a: | | Czy od razu bym za to banował ? Nie sądze :> |
Tak jak pisałem wyżej obserwujemy graczy przez jakiś czas, zanim pozbawimy ich możliwości gry.
Od siebie dodam, że przez ostatnie kilka dni poziom gry na serwerze podniósł się. Grając jestem zmuszony do zaciekłej rywalizacji z kilkoma graczami, zamiast z jednym, czy nawet żadnym, jak bywało wcześniej. Wygranie dwu map pod rząd zdarza mi się o wiele rzadziej. Wreszcie gra robi się ciekawa.
Pozdrawiam,
Fantasmagoria.
|
|
|
| Ostatnio zmieniony przez fantasmagoria 2012-01-23, 21:09, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
luko

|
Wysłany: 2012-01-23, 21:27
|
|
|
Powiedzmy że ogarnąłem co napisałeś, jednak żeby mnie powstrzymać od pisania musiałbyś chyba mi dać perm muta bo tak już mam że reaguje emocjonalnie szczególnie po akcjach typu że ładuje w typa magazynek a ten sie odwraca head, tak samo z ta sytuacją co napisałem z wychodzeniem zza ściany - tu akurat nie mówie o refelksie bo w tym wypadku to wychodzi chyba 0,1sec a chyba aż takiego gracze nie mają. W dodatku rozumiem że ktoś może być dobry ale zaliczanie podczas całej mapy zaledwie 20 zgonów jest troche dziwne szczególnie że w gungamie pada sie bardzo często niezawsze mamy na to wpływ bo typo sie respi za nami, oczy wokół głowy trzeba mieć. Druga sprawa to to że moje fpsy nie mają się najlepiej co w połączeniu z waszymi statystykami w rogu które migają i chyba mają wpływa na fpsy - podczas akcji spada do 30-40 i na niektórych mapach momentami jakby spowolnił akcje 2x tak muli że strzelam na chybił trafił :/ Szczególnie z broniami tymi gorszymi. Te statystyki są nieusuwalne? Ranking w nich i tak nie jest prawdziwy, bo nie mam rankingu powyżej 2000
|
|
|
|
|
|
|
Bulwark_BC

Imię: Tomek
W grze: Bulwark_BC
Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Lip 2011 Posty: 103 Skąd: Ruda Śląska Nagrody: Brak
|
Wysłany: 2012-01-23, 21:33
|
|
|
Powyższe wyjaśnienie Fantasmagorii wyczerpująco wyjaśnia chyba wszystko. Podczas gry a szczególnie takiej mapy jak gg_death_box ja nie mam czasu na łyka kawy czy wody a Ty potrafisz napisać po kilka słów.
Z czasem to przeszkadza i dlatego staraj się więcej uwagi skupić na zabraniu poziomu przeciwnikowi niż na pisaniu o swoich emocjach. Jesteś graczem, który mi przypadł do gustu i szczerze polecam mocny trening i walkę o statystyki niż pisanie na say`u
Dlaczego banujemy ?
Banujemy po to aby wszyscy mieli równe szanse na wygranie mapki a nie osoba, która tylko trzymając lewy przycisk myszki rozwala przez ściany połowę graczy na serwerze
po edycji :
ten rank jest prawdziwy ale inny i czegoś innego tyczy niż ten, który jest na forum serwera
ja zawsze mam 199-200 fps na mapkach , wyżej źle mi się gra a niżej jeszcze gorzej.
sprawdź jaką masz kartę graficzną i poszukaj w google o synchronizacji pionowej.
po modyfikacji będziesz jak ja miał płynną grę.
|
|
|
_________________ Dyplomata to ktoś, kto potrafi powiedzieć ci, abyś poszedł do diabła w ten sposób, że poczujesz narastające podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży. |
| Ostatnio zmieniony przez Bulwark_BC 2012-01-23, 21:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
luko

|
Wysłany: 2012-01-23, 22:05
|
|
|
Niestety cię zaskocze pewnie bo mam zintegrowaną karte .. dlatego też pisze o takich bzdetach, gram na software mode i mam w configu pare komend niby od fps ale raczej nie widać większego efektu. Btw odkąd bawiłem sie tym reforcem do odświeżania ekranu to mam w csie zablokowane na 75 i wyżej sie nie da.
|
|
|
|
|
|
|
fantasmagoria

STEAM_0:1:22556369
Imię: Grzegorz
W grze: Fantasmagoria
Pomógł: 14 razy Wiek: 18 Dołączył: 01 Lis 2010 Posty: 579 Nagrody: Brak
|
Wysłany: 2012-01-24, 10:23
|
|
|
| luko napisał/a: | | tak już mam że reaguje emocjonalnie szczególnie po akcjach typu że ładuje w typa magazynek a ten sie odwraca head |
Załóżmy, że posiadasz broń typu wiertarka, wbiegasz w kogoś lufą bez przerwy strzelając. Amunicja w magazynku kończy się momentalnie, a ofiara żyje, bo nie skontrowałeś myszką rozrzutu pocisków. Wystarczy obrócić się i strzelić, niezależnie od broni będzie to banalne, bo Twoja głowa w tym momencie będzie zajmowała pół ekranu.
W takiej sytuacji lepiej zakląć pod nosem niż na serwerze. Zwłaszcza, że pisanie na czacie zabiera Ci ułamki sekund, w czasie których mógłbyś kogoś zabić.
| Bulwark_BC napisał/a: | | gg_death_box ja nie mam czasu na łyka kawy czy wody a Ty potrafisz napisać po kilka słów. |
Mi problem sprawia przeczytanie tych kilku słów :D
| luko napisał/a: | | tak samo z ta sytuacją co napisałem z wychodzeniem zza ściany - tu akurat nie mówie o refelksie bo w tym wypadku to wychodzi chyba 0,1sec a chyba aż takiego gracze nie mają. |
0,1 sekundy może mają chińscy ninja w zakonach, ale u przeciętnego gracza szybkość reakcji będzie wahała się 0,2-0,3 sekundy, w przypadku gdy spodziewa się on przeciwnika. Gracz widocznie Cię usłyszał, Ty prawdopodobnie go nie. To naturalne, że wiedząc o Tobie zareaguje szybciej.
| luko napisał/a: | | W dodatku rozumiem że ktoś może być dobry ale zaliczanie podczas całej mapy zaledwie 20 zgonów jest troche dziwne szczególnie że w gungamie pada siebardzo często |
20 zgonów to żaden wyczyn. Gdy zauważasz przeciwnika, on najczęściej widzi Cię również. Wtedy macie równe szanse przeżycia. Wtedy albo dojdzie Ci punkt do zabić, albo do śmierci. Ten schemat powtarza się bez przerwy. Im więcej gracz będzie miał zabić, tym mniej będzie miał śmierci. Nie dotyczy to oczywiście kamperów.
| luko napisał/a: | | pada sie bardzo często niezawsze mamy na to wpływ bo typo sie respi za nami, oczy wokół głowy trzeba mieć. |
Wystarczy często się rozglądać, oraz wykorzystywać słuchawki. Gdy przeciwnik pojawia się towarzyszy temu charakterystyczny dźwięk. Zanim wyciągnie broń jest wystarczająco czasu by odwrócić się i strzelić.
To wszystko nie oznacza jednak, że na serwerze nie ma oszustów. Razem z innymi adminami robimy wszystko, co w naszej mocy, aby zniwelować ich ilość. Graczy budzących Twoje podejrzenia możesz zgłaszać nam podczas gry na "u@".
| luko napisał/a: | | Te statystyki są nieusuwalne? Ranking w nich i tak nie jest prawdziwy, bo nie mam rankingu powyżej 2000 |
Dziś złoże propozycję usunięcia tego rankingu. Wcześniej nie zwracałem na niego uwagi. Niestety nie mam jak pomóc Ci z FPS'ami. Zależą one raczej od Twojego sprzętu niż ustawień.
| Cytat: | ten rank jest prawdziwy ale inny i czegoś innego tyczy niż ten, który jest na forum serwera
|
Jedna rzecz, że dotyczy czego innego, a druga, że prawdopodobnie działa błędnie.
|
|
|
|
|
luko

|
Wysłany: 2012-01-24, 11:41
|
|
|
| fantasmagoria napisał/a: | | bo nie skontrowałeś myszką rozrzutu pocisków. |
Nie wiem, nie ogarniam tej gry czy to wiertarka czy m4a1, jak strzelam nawet tą drugą powiedzmy pół mapy to strzelam pojedyńczo a typek i tak mnie zabija z jakiegoś pistoletu MIMO że strzelam central w głowe, to nie wiem czy celownik żle pokazuje czy co. I mam wrażenie jakbym w niego nie trafiał, nie zawsze pokazuje jakie obrażenia zadałem / on zadał po zgonie.
| fantasmagoria napisał/a: |
W takiej sytuacji lepiej zakląć pod nosem niż na serwerze. Zwłaszcza, że pisanie na czacie zabiera Ci ułamki sekund, w czasie których mógłbyś kogoś zabić. |
To akurat nie jest powód, jak cie nerwica bierze to odechciewa sie grać, wiedząc że masz straty 10 lvli po tym jak nie mozesz wyjśc z głupiego shmita bo cie potrafić zabić kosą 2,3 razy i strata jest już nie do odrobienia.
| fantasmagoria napisał/a: | | 20 zgonów to żaden wyczyn. Gdy zauważasz przeciwnika, on najczęściej widzi Cię również. Wtedy macie równe szanse przeżycia. Wtedy albo dojdzie Ci punkt do zabić, albo do śmierci. Ten schemat powtarza się bez przerwy. Im więcej gracz będzie miał zabić, tym mniej będzie miał śmierci. Nie dotyczy to oczywiście kamperów. |
Akurat tu miałem na myśli akcje że strzelasz w jednego przed Tobą a respi sie za Tobą typek i nie masz większego wpływu bo jesteś zajęty innym gościem, takich akcji jest pełno. I właśnie przez takie akcje + 1v1 zbiera się sporo zgonów a jesli ktoś na małej mapce jeszcze zbierze około 20 to jak sie tu nie zdziwić.
| fantasmagoria napisał/a: | | Graczy budzących Twoje podejrzenia możesz zgłaszać nam podczas gry na "u@". |
A mógłbyś wyjaśnić jak pisać na tym u@? To w konsoli czy gdzie?
|
|
|
|
|
|
|
JaguaR16

Imię: Patryk
W grze: jagura
Pomógł: 18 razy Wiek: 17 Dołączył: 13 Lis 2010 Posty: 552 Nagrody: Brak
|
Wysłany: 2012-01-24, 18:55
|
|
|
| luko napisał/a: |
A mógłbyś wyjaśnić jak pisać na tym u@? To w konsoli czy gdzie? |
Klikasz u wpisujesz @ dajesz spacje i piszesz tekst
|
|
|
|
|
|
|
mianoss

Imię: adam
Pomógł: 30 razy Wiek: 21 Dołączył: 12 Wrz 2009 Posty: 2929 Skąd: wawa Nagrody: Brak
|
Wysłany: 2012-01-25, 13:02
|
|
|
wybaczcie ze sie wtrace ale napisalisice takie wypracowania ze przeczytalem 2 i mi sie nie chce :D
chcialem odniesc sie do poziomu gry na serwerze.
to ze wiekszosc z graczy nigdy nie jest na plusie, ze mape wygra raz na 1000 map granych to nie znaczy ze na serwerze nie ma graczy ktora sa w stanie wygrac 10 map pod rzad i konczyc mape ze statami 75:25 np.
zakodujcie sobie ze nie jestesmy nalepsi na swiecie w cs'a. zawsze znajdzie sie ktos lepszy od nas.
osoby ktore notorycznie oskarzaja mnie o cheaty powinienem banowac ale mi sie czesto nie chce. najbardziej smieszne akcje sa jak taki typ dostanie bana i grozi mi np Neo.
zapewniam, 99.99% ruchow admina ma uzasadnienie
|
|
|
|
|
|
|
jNcplayer

Imię: Łukasz
W grze: jNc
Wiek: 24 Dołączył: 05 Sty 2012 Posty: 61 Skąd: Gorzów Nagrody: Brak
|
Wysłany: 2012-01-25, 13:16
|
|
|
mianos mam dokładnie to samo , jak to mówią są kozacy i małe kozaczki xdd
|
|
|
|
|
|
|
Bulwark_BC

Imię: Tomek
W grze: Bulwark_BC
Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Lip 2011 Posty: 103 Skąd: Ruda Śląska Nagrody: Brak
|
Wysłany: 2012-01-29, 00:48
|
|
|
Obaj panowie (2 powyższe posty) chyba nie za bardzo wiecie jaki jest temat przewodni dyskuji.
Mianos jak pewnie zauważyłeś , Twoje wejście do gry jest równoznaczne z moim wyjściem ponieważ nie chce mi się walczyć widelcem na czołg (tak jak Tobie nie chce się czytać wypracowań), co nie znaczy , że nie miałbym ochoty pograć z Tobą na serwerze, gdzie wczytywany jest config i całe ustawienie gry. Może zagramy kiedyś
JNc Twój post już totalnie nic nie wnosi do rozmowy a jest tylko szpanem i lizaniem dupy kolegi, który jest na razie "boski" na naszym gungame. Jeśli tak masz nabijać posty to daruj to sobie i obaj załóżcie temat typu : "Jaki ja to nie jestem kozak" z podtematem "Pozostałe kozaczki"
Tutaj akurat rozmawiamy o CS w trybie software`owym i staramy się pomóc koledze z serwera ominąć jak najwięcej niedogodności związanych z tym trybem gry.
|
|
|
_________________ Dyplomata to ktoś, kto potrafi powiedzieć ci, abyś poszedł do diabła w ten sposób, że poczujesz narastające podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży. |
|
|
|
|
|
|
|
Uprawnienia
Dodatkowe
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|