Zamknięty przez: Ogi 2011-12-20, 00:29 |
» PopozycjaTagi tematu: popozycja |
| Przejdzie? |
| Tak |
|
12% |
[ 1 ] |
| Nie |
|
87% |
[ 7 ] |
|
| Głosowań: 8 |
| Wszystkich Głosów: 8 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Y2J
Pedobear

STEAM_0:1:26651363
W grze: Rude
Pomógł: 12 razy Wiek: 17 Dołączył: 05 Cze 2011 Posty: 637 Skąd: Ełk Nagrody: Brak
|
Wysłany: 2011-12-19, 19:31 Popozycja
|
|
|
Siema mam propozycje powstania serwera dedykowanego Metin2.
Czemu akurat Metin2? w metina gra miliony osób w Polsce jeżeli byśmy zrobili dobry prywatny Serwer Metin2 grało by bardzo dużo osób za przykład podam serwer Ten! ten serwer który podałem jest pierwszym dobrym prywatnym serwer z Polski.Na Metin2 można bardzo dobrze zarobić SmoczeMonety jeżeli zrobi się dobry ItemShop gracze będą bardzo dużo kupować SmoczychMonet.Nie wiem jeszcze czemu ktoś napisał że za pliki można trafić do więzienia Pliki serwerowe są Chińskie ale w internecie mamy bardzo dużo dobrych plików serwerowych polskich twórców.
Jeżeli miało by to mieć miejsce bytu to trzeba się zaopatrzyć w ludzi znających Metin2 i instalacje plików Osobiście trochę się znam iż miałem własny serwer na Hamachi;-
Dla przykładu mogę postawić serwer na hamachi ;) i zobaczycie jak to wygląda;0
|
|
|
| Ostatnio zmieniony przez Y2J 2011-12-19, 19:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Tipio

Imię: Jurek
W grze: Tipio
Pomógł: 8 razy Dołączył: 26 Lip 2011 Posty: 862 Skąd: Ok. Dębicy Nagrody: Brak
|
|
|
|
|
Mati22

Imię: Mateusz
W grze: punisheR.
Wiek: 18 Dołączył: 27 Maj 2009 Posty: 33 Skąd: mam to wiedzieć?? Nagrody: Brak
|
Wysłany: 2011-12-19, 21:25
|
|
|
Ehh po co wgl to robić ?? jest tyle tych serwerów że to szok to jest CS i nie ma po co wgl robić z tego coś więcej niech jest jak jest i na tym się trzeba skupić :D
|
|
|
|
|
|
|
Konrad
Ten zły...

STEAM_0:1:18808611
W grze: .K
Pomógł: 111 razy Wiek: 19 Dołączył: 31 Lip 2008 Posty: 7226 Skąd: Radom Nagrody: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: 2011-12-19, 21:45
|
|
|
Tylko żeby stawiać niektóre serwery trzeba posiadać LICENCJE! Tak samo masz z serwerami VT czy TS (masz możliwość postawienia do x slotów, nie chce mi sie tego tłumaczyć, tak samo jest jak z Radiem, które było/miało być na KN)
Zrobcie sobie Metin2 MOD http://amxx.pl/topic/2918...0-build-9-rc-1/
|
|
|
| Ostatnio zmieniony przez Konrad 2011-12-19, 21:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ogi
Herszt Bandy^^

STEAM_0:0:21037144
Pomógł: 19 razy Wiek: 25 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 3078 Skąd: Stargard Szczeciński Nagrody: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: 2011-12-20, 00:28
|
|
|
omg... był przed chwilą metin, teraz druga cześć... napisze jeszcze raz... robicie sobie chyba jakieś jaja. Licencja, licencją. Ale do jasnej anielki, to gra MMO. Do tego trzeba na prawdę konkretnej maszyny. Nie mówię, że nie ma u nas takiej możliwości, ale jest to cholernie procesożerne, poza tym, kto tego będzie doglądał? To nie to co wrzucenie mapy do pewnego folderu...
Równie dobrze mogę powiedzieć, postawmy serwer do World of Warcraft, privy dopóki nie czerpią korzyści materialnych Blizzard w to nie ingeruje. Idealny zysk można by powiedzieć. Przecież w to gra w cholerę i jeszcze trochę ludzi. Ale skąd weźmiecie adminów, gm'ów, i devów którzy do poskładają do kupy, kto będzie pisał poprawki, kto będzie wyłapywał bugi? Przy takim serwerze jest od groma pracy. I to nie jest fun, tak jak przy hedadminowaniu w CS'ie. Tu trzeba na prawdę machać, siedzieć przy tym i doglądać każdej bzdury. Poza tym populacja. Jest tego w cholerę, wiec żeby zapełnić serwer będzie trzeba na prawdę w cholerę czasu. Nie możemy kilku serwerów 20 slotowych rozkręcić, a co dopiero serwer MMO. Na hamachi to sobie możecie grę założyć, a nie serwer MMO stawiać. Ba, my nie możemy wyłapać odpowiednich kandydatów na H@, a co dopiero H@ MMO. Litości ludzie...
Temat zamykam, jak opiekuni stwierdzą inaczej będzie open.
|
|
|
_________________ Jak mawiał Garfield: " Jeżeli ja mam zły dzień, to wszyscy inni też go zaraz będą mieć. "
 |
| Ostatnio zmieniony przez Ogi 2011-12-20, 00:30, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|
|
|
Uprawnienia
Dodatkowe
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|